logotype 2
Hem Företaget Referenser Kontakt Länkar
Villa Arkitektur i Sölvesborg AB   Historia

Bolaget bildades 1994 av nuvarande ägarna Jan-Christer och Kerstin

Ahlbäck. Kontoret ligger centralt vid Sölvesborgs stortorg.

 

Personalens tidigare erfarenheter bestod av olika anställningar främst inom prefab industrins arkitektkontor, där arbetsuppgifterna hade varit specialiserade på bostäder. Med den bakgrunden var det naturligt att kontoret initialt skulle få en inriktning mot småhusindustrin. Våra första större kunder blev LB-Hus AB, Annebergshus, Myresjöhus, Modulenthus, Rörvikshus, Åhusvillan m. fl. Uppdragen var i mitten på 90-talet ofta förknippade med export till Tyskland och Danmark. Vi utvecklade husprogram, tog fram skisser, bygglov mm.

 

Redan under de första åren började mer traditionella arkitektuppdrag förekomma. Genom ett ökat samarbete med
Bridgemill Consulting i Bromölla,  kunde större lokala projekt genomföras. Polisstioner i Bromölla och Klippan,

Järnvaruhus till Brödernas järn i Bromölla var exempel på samarbetet.

 

Fortfarande är huvudinriktning mot bostadssektorn, men projekten är av blandad karaktär, nybyggnad blandas med till- och ombyggnader, bostäder blandas med kontor och bankbyggnader. Vi har även gjort en del detaljplaner i närområdet.

 

Lite utanför de rena arkitektuppdragen ligger olika reklamarbeten som vi utfört. Vi har gjort ett stort antal broschyrer och utställningar, oftast i samband med byggprojekt och villakataloger.

 

Våra presentationer är baserade på Archicad 3-modeller, därför att vi tror på att våra kunder behöver tredimensionella modeller inför sina beslut. En byggnad ska stå under lång tid, till glädje för både byggherren men även passa in i sin omgivning.

 
Villa Arkitektur AB, Floravägen 35 29434 Sölvesborg 0456-13190
Copyright 2009 Villa Arkitektur AB